hantverkarsystrar.blogg.se

En pysselblogg

4,5 beskrivning på nyårs frisyrer

Publicerad 2015-12-28 21:59:39 i Hår,

Idag tänkte vi ge beskrivning på 4 olika frisyrer man kan göra till nyår om man har långt hår.4,5 blir det om man fortsätter på den ena frisyren.
Lättast för att få till bra frisyrer är att göra en bra grund. Det får man genom att tvätta håret senast dagen innan och locka håret. Antingen kan man lägga upp håret i värmespolar eller så använder man locktång. Idag använde jag locktång.
Dessa 2 klarar jag mig inte utan. En tuperingskam och en smal svinborste. Tuperingskammen gör det lättare att få till bra tupering och svinborsten att forma frisyren på plats utan att borsta ut tuperingen.
Först ut att dessa utborstade lockar som ger ett fint svall. När lockarna har svalnat borstar man håret med en boste. Tupera håret uppr på hjässan och borsta ner till den volym du önskar. Spraya håret lätt.
Frisyr nr 2 får man genom att tupera håret på hjässan. Kamma ner till volymen du vill ha. Ta ett hårband fäst det som på bilden. Tvinna håret runt hårbandet och fäst med hårnålar. Samla håret på ena sidan av bakhuvudet och låt det falla fram. Spraya lätt.
Nu kommer 0,5 beskrivningen. Vill man inte ha håret nere kan man rulla upp håret till en boll och fästa på plats med nålar.
Frisyr nr 3 är en slarvig svinrygg. Tupera håret rakt ut på sidorna och raktupp på hjässan. Dra allt hår till ena sidan av bakhuvudet och fäst nålar som på bilden. Rulla in håret i partier över nålarna och nåla fast. Spraya.
Man kan även sätta dit något snygg i nacken.
Sista frisyren är med flätor. Börja med tupering. Fläta sedan 2 flätor. Dra dem upp på huvudet och nåla fast. Vill man ha mer volym kan man med tuperingskammen fluffa upp volymnen.
Hoppas ni gillade någon av frisyrerna!
 
Kram

Nyårsdiadem

Publicerad 2015-12-27 21:45:59 i papper,

Hoppas ni alla har haft en underbar jul och fått möjligheten att vara med nära och kära. Jag hade en väldigt trevlig julafton som bara sprang förbi. Imorgon går jag in och jobbar 3 dagar för att sedan gå in på nyårsledigheten. Det har varit otroligt skönt att vara ledig i över en vecka.
Nog om det. Nu är det dax att gå över till nyårspysslet och först ut är detta diadem att ha på sig under nyårskvällen.
Vi ska tillverka små solar av papper. Klipp ut en bit där längden är dubbelt så lång som bredden. Jag har 14x7 cm på mina. Klipp ut 8 bitar. Vik de som ett dragspel som på bilden.
Vik pappret på mitten.
Limma ihop.
Upprepa så du har 2 likadana. Limma ihop dessa. Gör 3 likadana.
Klipp ut cirklar i ett färgglatt papper och limma på.
Klipp sedan ut 2016 i ett glittrit papper och limma fast.
Mät ut var solarna ska sitta på diademet och fäst dem med en limpistol.
Klart att använda!

Lucka 24: en kram

Publicerad 2015-12-25 09:04:29 i Allmänt,

(Detta inlägg skulle kommit upp igår men fick problem då blogg.se inte fungerade)
Julafton! Idag tänkte vi att har man inte hunnit med något pyssel att ge bort så ge bara en kram :) Vår dag börjar redan klockan 9 och pågår fram till sen kväll. Vi har massa kul vi ska hinna göra.
 
Hoppas ni alla får en riktigt god jul!
 
Kramar

Om

Min profilbild

Välkommen till min sida där jag delar med mig av vad jag pysslar med.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela