hantverkarsystrar.blogg.se

En pysselblogg

Blommiga galgar

Publicerad 2015-05-31 17:18:00 i papper,

Igår hade sambon och jag en väldigt intensiv dag med massa ärenden. Det resulterade i att jag somnade en stund på eftermiddagen och vaknade halv 8. Detta bidrog att jag satt uppe halva natten och behövde något kul att göra. Jag bestämde mig att jag behövde lite blommigt i garderoben.
Vanliga vita trägalgar fick förvandlas till färg och mönster.
Jag samlar alltid på mig 1-2 servetter när jag är hos folk för att kan komma behov av det ser. Och nu var ett sånt tillfälle. Jag valde ut 5 olika mönster att limma på.
Ta bort de vita lagren. Jag hade 2 stycker lage på mina servetter. Det första är lätt att få bort medan det andra sitter ihop bättre vilket gör att man kan tro att där inte är något. Det gör inte jätte mycket om det följer med när man limmar. Det sitter bra ändå.
Limma ett stycke av galgen med decoupagelim och sätt fast servetten. Limma sedan på ovansidan så servetten verligen sätter sig. Var försiktig så inte servetten går sönder. Fortsätt till hela galgen är täkt. När limmet har torkat så dra över en omgång till så allt verkligen sitter på plats och man får ett extra lager som lack.
Sommrigt och glatt!
Nu hänger det fint i garderoben och livar upp.

Guldtacka

Publicerad 2015-05-25 17:31:24 i Betong, Inredning,

Min ena betongljusstake fick förvandlas till en guldtacka. Önskar bara att det var så enkelt att förvandla betong till äkta guld. Men jag tycker i alla fall att den blev snygg ändå.
Jag spraymålade den med metallfärg som jag hittade på Hornbach.
Vill ni veta hur vi gjöt betongljusstakarna hittar ni det HÄR.

Vägghylla

Publicerad 2015-05-24 21:56:00 i Inredning,

Denna snygga hylla fick vi satt upp i helgen. Och det besta av allt är att den är inte så svår att göra ifall man ha en cirkelsåg.
Ta en träplanka och rita ut två halvciklar. Med ett snöre och penna kan man snabbt göra jämna cirklar. Slå en knut runt pennan och spänn snöret till rätt längd som cirkeln ska vara. Rita sedan ut cirkeln.
Rita ett sträck på mitten av ena halvcireln.
Dela träbiten med en cirkelsåg och slipa kanterna.
Förborra i halvcirkeln somtidigt som du håller den halva halvcirkeln undertill. Skruva sedan in en skruv. Gör ett lika dant på andra änden av halvcirkeln. Vänd på hyllan och fäst på samma sätt med två skruvar.
Borra ett större hål i toppen på varje halv halvcirkel. Obs vi borrade inte på golvet utan det var enbart när vi tog en bild som den låg där.
Så då var hyllan ihopsatt. Man kan behålla den naturlig men jagville gärna att den skulle få färg så jag spraymålade den bli.
Fäst hyllan på väggen med plugg och skruv.
Jag älskar hyllan och funderar om man ska göra en till i mindre storlek som ska hänga bredvid. Vi får se!

Om

Min profilbild

Välkommen till min sida där jag delar med mig av vad jag pysslar med.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela