hantverkarsystrar.blogg.se

En pysselblogg

Betongkruka

Publicerad 2016-08-27 18:40:43 i Betong,

Oj! Ett betongprojekt till råkade komma upp. Men jag älskar betong och får jag tummarna loss kommer jag dela med två betongprojekt till innan säsongen är slut. Men idag tänkte jag dela med mig av dessa krukor som jag har fått idéen av märket Klong. Ni känner säkert till deras ljusstakar.
För att göra dem behövs:
 • 2 tetrapack i olika storlekar
 • Metallring - jag har tagit mina från lampskärmar
 • Betong och tillbehör att blanda i
 • Stenar eller andra tunga föremål att lägga i lilla tetrapacken
 • Sprayfärg
 • Dekorplast
Klipp metallringen så den inte går in i den lilla tetrapacken. Gör två små hål där du önskar att ringen ska komma ut i den stora förpackningen. Tryck i ringen och tejpa den på plats. Blanda betongen och häll ner i förpackningen. Tryck ner den lilla förpackningen. Blir krukan i den höjden du önskar så fyll upp den lilla förpackningen med stenar eller annat för att hålla den på plats annars fyll på med mer betong och tryck ner igen. Låt betongen stelna.
När betongen har stelnat så ta ur krukan från förpackningen.
Spraymåla krukan och låt torka.
Plantera blommor i krukorna. Kaktusen till höger har min farmor odlat fram när hon levde och i torsdags fick jag ett skott från blomman. Passar perfekt till de nya krukorna.
Jag ville även ha en guldcirkel på krukorna så jag klippte ut det på dekorplast och klistrade fast. Perfekt att dra bort om man tröttnar.

Betonghylla

Publicerad 2016-08-25 10:20:24 i Betong,

Det har blivit en del betongpyssel i sommar. Många saker har jag inte visat än. Betong är så kul att leka med och man kan göra hur mycket som helst. Nu har jag äntligen fått upp båda dessa hyllor och tycker det är på tiden att jag visar dem och hur jag har gjort.
Faten och kopparna har jag hittat på loppis och ville göra något kul med det.
Detta behöver man:
 • Rund pappform - jag har sågat av en bit av ett gjutrör
 • Kartong
 • tallrik/fat
 • sugrör
 • limpistol
 • Maskeringstejp
 • sax
 • penna
 • vaselin
 • betong
 • spann
 • vatten
Rita ut en cirkel på katongen som passar cirkeln och klipp ut. Tejpa fast bottnen och sidan med maskeringstejp. Klipp av en bit av sugröret och limma fast det i botten där du önskar ha hålet för att fästa hyllan i väggen. Smörj in hela folmen med vaselin (detta för att skydda pappen mog fukt). Blanda betongen efter anvisning på paketet och häll i formen. Låt betongen dra en stund och tryck sedan ner fatet. Det kan behövas stöd så inte fatet välter. Låt betongen stelna i två dagar.
Fäst betongen med skruv och plugg.
Sen är det fritt fram att ställa något kul på faten. Jag valde kaffekoppar med växter. Jag försöker få in mycket mer växter i hemmet så varje chans jag får blir dekorerat med växter.

Min sommar

Publicerad 2016-08-12 19:03:40 i Emelie,

Det har knappt blivit något bloggande i sommar för jag har inte mått så bra. Därför har inte energin räckt till att pyssla eller sitta vid datorn. Men lite kul har faktiskt hänt som jag tänkte dela med mig nu.
Trädgården har fått nya former med hjälp av vår granne som är så snäll mot oss. Han har hjälpt oss att flytta den stora vallen vi hade på tomten. Så vi håller på att planera nytt och om jag orkar nästa vecka så ska jag planera mitt trädgårdsland. Så kul! Förresten om ni tittar noga på andra bilden på trädgården så ser ni en suddig stork.
Lite bäbismys blev det i början av sommaren men har sedan blivit lite lite av det så när jag träffade honom för en vecka sedan så skrek han varje gång jag rörde honom.
Mamma firades med jordgubbstårta
Mormor, mamma och jag tog en tur till Vismarlövs cafe och åt soppbuffe.
Njöt av jazz och krusbärskräm i Folkets park
Det blev en dagsrunda på Österlen med moren min.
Massa kattmys har det också blivit
Mannen och jag försökte se Jesper Rönndahl i Folkets park men det var så mycket folk så man kunde inte höra något. Men picknick fick vi iallafall.
Sedan blev det 90-talsfest i Pildammarna men nära och kära.
Dagen efter drog jag och min man över till Köpenhamn för att fira vår första bröllopsdag.
Och igår såg jag och min vän Billie the vision and the dancers på Pildammsteatern. Det var så härlig stämning med bra musik, dansande människor och några solstrålar i ansiktet. Det var då jag insåg att sommaren har ändå varit bra trots att den har varit otroligt jobbig. Och för att verkligen få in det bestämde jag mig för att göra detta inlägg så jag verkligen ser det.

Om

Min profilbild

Välkommen till min sida där jag delar med mig av vad jag pysslar med.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela