hantverkarsystrar.blogg.se

En pysselblogg

Gipsljusstakar

Publicerad 2016-03-29 20:12:37 i Inredning,

Jag har gjutit många ljusstakar i denna form och kan inte få nog av dem. Men jag fick för mig att testa med gips istället för betong så jag kunde måla dem. Receptet hur man gör dem hittar ni här
Här ser ni skillnade på ljusstakarna. Gips till vänster och betong till höger.
Fördelen med gips är att man inte beöver vänta några dagar till det har stelnat utan kan jobba med det efter en timme. Nackdelen är att de är lite ömtåligare än betong.
Sen är det bara fritt fram att måla dem.
Jag körde på härliga vårfärger.
Än kan man njuta av tända ljus på kvällen.

Årets påskfavorit

Publicerad 2016-03-29 20:02:39 i Påsk,

Detta var mina favorit ägg i år. Jag målade dem med poscapennor från Panduro. Älskar dessa pennor och hade jag bara haft fler utblåsta ägg hade jag målat hur många som helst. Utroligt bra täckning och färgen påminner om vattenfärger.
Mina ägg fick tom vara med i Expressen så känner mig väldigt stolt.

Garnägg

Publicerad 2016-03-22 21:42:44 i Påsk,

Ni som följer oss på instagram har redan fått en tjuvkik på dessa garnägg. Jag tyckte dem var superenkla att göra när man hade hittat tricket.
Man behöver:
  • garn i olika färger
  • frigolitägg
  • textillim eller annat lim som inte fräter på frigoliten.
  • sax
Sätt en klick lim på toppen av ägget. Rulla garnet som på bilden och fäst i limmet. Börja snurra garnet runt ägget. Sätt dit lim efterhand som du jobbar. Jobba dig till mitten där ägget börjar gå inåt igen. Vänd på ägget och fäst garnet i bottnen och rulla upp garnet så det möter det andra garnet. Man kan gå från topp till botten men där ägget vänder och går in igen blir jobbigare att snurra garnet på plats. Därför är det lättare att jobba från andra hållet och mötas i mitten.
Låt limmet torka sen kan det läggas ut till dekoration. Fördelen med textillim är att det torkar snabbt och inte syns om det råkar bli lite överflödigt.

Om

Min profilbild

Välkommen till min sida där jag delar med mig av vad jag pysslar med.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela