hantverkarsystrar.blogg.se

En pysselblogg

Fångar in hösten

Publicerad 2017-09-30 16:10:47 i Emelie,

Det är så otroligt skönt med helg och inte ha någon tid eller deadline att passa. Att gå upp när man orkar och ta dagen som den kommer. Det enda som har varit lite jobbigt är att det bygger om vår väg utanför och maskinerna nådde vårt hus kl 02 i natt. Puh, trodde huset skulle rasa. Jag fick gå ner och hålla i köksluckorna så inte allt glas skulle ramla ut. 
Det enda som jag har bokat denna helgen är att få nya gympaskor eftersom jag yxade sönder de andra. Det är först nu jag kan jag riktiga skor på mig igen. Annars ska jag bara njuta av att vara hemma. Det är också svårt för oss att ta oss ut någonstans pga vägen.
Så jag har passat på att vara i trädgården nu när solen ville titta fram lite. Men det är lite blåsigt. Imorgon tänkte jag sätta vårlökar.
En glad bukett fick följa med mig in. Jag håller på att bygga upp en ny trädgård och vill inte ta så mycket blommor förrän de har etablerat sig redigt. Men dessa sista blommor kunde jag inte låta bli.

En mjukare ton

Publicerad 2017-09-28 20:08:48 i Inredning, Målning,

Vi har ju renoverat ovanvåningen i vårt hus och sakta men säkert börjar saker bli klara. Jag passar på att ge vissa möbler ett nytt utseende som ska passa in. Denna byrå från Ikea målade jag om med ovanvåningens färger. Ett stort lyft tycker jag!
Den är betydligt lugnare nu och tom med min man som inte gillade den innan tycker den passar väldigt bra i sin nya hörna.
Tidigare såg det ut som påskharen hade varit framme med påskens färger. På tal om påsk så satt jag faktiskt äromdagen och ville ha påsk. Jag ville se hur min trädgård växe fram nästa år med allt nytt jag har satt.
Nu ska den fyllas upp med filmr eftrsom vi flyttar upp filmavdelningen i en av hörnorna. Mer bilder på resten av ovanvåningn kommer.

Små färgklickar

Publicerad 2017-09-18 20:56:24 i Inredning, Keramik,

Idag har jag gjort allt som jag inte skulle göra. Koncentrationen är inte som den ska. Men jag har ändå tagit tag i surdegar som jag har tänkt göra länge så det blv ju ändå bra. Men till slut gjorde jag klar dessa små krukor som jag kan ha mina sticklingar i. 
En liten färgglad ampel att ha hängandes i fönstret när inte platsen på fönsterbrädan räcker. Eller man har tre katter som tycker om att putta ner saker.
Detta behöver man:
  • små krukor
  • tunt garn i massa olika färger
  • textillim
Fläta tre långa flätor beroende på hur lång ampel du vill ha.
Börja med den nedersta krukan. Limma fast flätorna på krukan som bilderna ovan.
Börja sedan att klä in krukan med garn Försök att avsluta varje färg på samma sida så kan man ha skarvarna mot väggen när den hänger uppe.
Klä nästa kruka med garn upp till kanten.
Mät ut var du vill ha nästa kruka på ampeln och limma fast flätorna på kanten. Fortsätt därftr att klä in krukan med garn så flätorna kommr innanför.
Fortsätt med restrande krukor. När du tycker du har tillräckligt med krukor så knyt ihop flätorna i toppen. Sen är det fritt fram att plantera.
För att stoppa upp jord och vatten har jag lagt i en liten plastbit i botten.

Om

Min profilbild

Välkommen till min sida där jag delar med mig av vad jag pysslar med.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela