hantverkarsystrar.blogg.se

En pysselblogg

Krossade blå tallrikar = nya krukor

Publicerad 2018-02-20 11:40:00 i Mosaik,

Det råkade bli några nya krukor under julledigheten och nu har jag tagit tag i att planera om blommorna så krukorna fick lite fyllning.
Jag älskar kombinationen blå och terrakotta. Tallrikarna hittade jag på loppis för några kronor. De krossade jag med en hammare och limmade på. När limmet torkat fogade jag.
Nu skulle jag vilja bygga ett blombord till krukorna så de kan stå snyggt i hörnan av sovrummet. Ska bara bestämma vilka av skisserna jag ska testa mig på att bygga.

Systund, pappblomma och tacokväll

Publicerad 2018-02-19 20:49:36 i Emelie,

Jag har haft en väldigt trevlig och rolig helg som avslutades på bästa sätt. I fredags var jag ute med en kompis och testade en ny japansk restaurang vid Möllan i Malmö. Lördagen var man lite seg så på kvällen blev det bio med maken. Däremot söndagen var man tillbaka på topp igen.
Katterna och jag pillade lite i sovrummet. som ni ser jobbade dem väldigt hårt.
Jag testade att sy lite barnklänningar ihop om att det är en flicka jag ska bli faster till. Fast jag kommer klä en pojke i klänningar också till min svägerskas förfäran.
Till kvällen skulle gamlingarna komma på besök och jag tänkte bjuda på tacos. Så jag passade på att blanda en stor balja med egen tacokrydda så man alltid har när man är sugen på tacos.
Jag passade på att göra 4 olika fyllningar. Vanlig tacoköttfärs, lax, oumpf och bönröra. Till det en massa olika grönsaker så man kunde testa olika varianter. Kvällen avslutade vi med en semlekladdkaka. Supergott!!

I drömmarnas land

Publicerad 2018-02-02 20:42:37 i Trädgård,

Vi har haft två väldigt intensiva dagar på jobb och för att kunna slappna av på lunchen och tänka på annat så tog jag med en trädgårdstidning att läsa och drömma mig bort. Det resulterade i att när jag kom hem från min och mannes middagsdejt inne i Malmö satte mig framför datorn och letade ännu mer inspiration inför våren och sommarens bygg i trädgården.
Bildlänk hittar du här & här
Jag vill lägga olika grusgångar. En grusgång som går uppe på vår kulle bland alla blommor och en grusgång i köksträdgårdn. Gången på kullen tänkte jag blanda betong och grus. Och i köksträdgården är jag inte helt hundra hur jag vill ha det än.
Bildlänk här & här
Skulle vilja ha fina prydnadsträd på lite olika ställen i trädgården. Älskar kombinationen silverpäron och lavendel. Ska nog lyckas klämma in det någonstans.
Bildlänk här & här
Drömmer om hemliga gångar och rum.
Bildlänk här och här
Vår kulle behöver en trappa så man lätt kan ta sig upp till vårt trädäck. Har nog fått igenom en av ideerna.
Bildlänk här och här
Jag vill ha rosor i massor som klättrar på huset, staketet, ja överallt!
Bildlänk här & här
Gamla dörrar som grind in till kökslandet. Måste bearbeta maken lite bara
Bildlänk här och här
Ska hitta den perfekta blåa färgen att måla staket och gavlar.

Om

Min profilbild

Välkommen till min sida där jag delar med mig av vad jag pysslar med.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela