hantverkarsystrar.blogg.se

En pysselblogg

Betongkruka

Publicerad 2016-08-27 18:40:43 i Betong,

Oj! Ett betongprojekt till råkade komma upp. Men jag älskar betong och får jag tummarna loss kommer jag dela med två betongprojekt till innan säsongen är slut. Men idag tänkte jag dela med mig av dessa krukor som jag har fått idéen av märket Klong. Ni känner säkert till deras ljusstakar.
För att göra dem behövs:
  • 2 tetrapack i olika storlekar
  • Metallring - jag har tagit mina från lampskärmar
  • Betong och tillbehör att blanda i
  • Stenar eller andra tunga föremål att lägga i lilla tetrapacken
  • Sprayfärg
  • Dekorplast
Klipp metallringen så den inte går in i den lilla tetrapacken. Gör två små hål där du önskar att ringen ska komma ut i den stora förpackningen. Tryck i ringen och tejpa den på plats. Blanda betongen och häll ner i förpackningen. Tryck ner den lilla förpackningen. Blir krukan i den höjden du önskar så fyll upp den lilla förpackningen med stenar eller annat för att hålla den på plats annars fyll på med mer betong och tryck ner igen. Låt betongen stelna.
När betongen har stelnat så ta ur krukan från förpackningen.
Spraymåla krukan och låt torka.
Plantera blommor i krukorna. Kaktusen till höger har min farmor odlat fram när hon levde och i torsdags fick jag ett skott från blomman. Passar perfekt till de nya krukorna.
Jag ville även ha en guldcirkel på krukorna så jag klippte ut det på dekorplast och klistrade fast. Perfekt att dra bort om man tröttnar.

Om

Min profilbild

Välkommen till min sida där jag delar med mig av vad jag pysslar med.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela