hantverkarsystrar.blogg.se

En pysselblogg

Pusselstund

Publicerad 2016-01-19 21:30:47 i Emelie,

Nu i vintertid är det så skönt att sitta och lägga pussel. En skön avslappning efter jobb. För mig kastas jag även tillbaka till glada minnen jag har haft med pussel. Intresset startade min farmor under somrarna jag och min syster bodde hos henne och farfar. Fia försökte koncentera sig att sitta hos oss men hennes tålamod tog slut efter någon minut. Det var min farmor som fick mig att träna mina ögon för detaljer och former. Hon och jag kunde sitta i timmar helt koncentrerade. Under pauserna kokade hon jordgubbskräm av jordgubbarna från trädgårdslandet och serverade det med grädde. Så underbart gott.

Denna erfarenhet använde jag sen för somrarna i Småland där jag och mina morbröder satt och la pussel i samlingsrummet. Vi valde stora pussel med roliga motiv. Sen kom alltid morfar och la bitar i smyg vilket inte uppskattades för han kunde lägg halva på en kväll.

Nu sitter jag här och lägger ett av våra pussel fyllda av minnen och värme från min barndom. Tänker på alla de bra stunder jag har haft med dem som har lämnat oss och dem som fortfarande förgyller ens liv. Ett pussel som saknar bitar efter alla år av användning men fortfarande fungerar. Lite som ens liv.

Bokhyllor

Publicerad 2016-01-18 19:14:36 i Inredning, Återbruk,

Det går trögt med pysslandet. Har varit otroligt trött ett tag. Men nu börjar det vända och när solen visade sig igår fick jag lite energi. Äntligen fick jag upp mina bokhyllor som jag har velat göra nu ett tag.
Jag fick en hel del böcker över från bröllopet och tänkte att jag skulle göra kul saker av det.
Det som behövs är böcker, metalvinklar, plugg, skruv, limpistol och skruvdragare. 
Skruva fast metal vinkeln på önskad plats.
Limma fast boken men lämna baksidan fritt. Denna ska limmas på vinkelns undersida så den täcks.
Limma sedan fast böckerna i varandra och metalvinkeln.
Jag ville ha 2 hyllor vid varandra.
Dessa hyllor tål inte för mycket belstning så det är bara små fina dekorationer som kan stå på dem.

Ett gäng med betong

Publicerad 2016-01-13 22:08:02 i Betong,

Jag älskar betong. Det är ett tacksamt material att jobba med som man kan hitta på massa skoj. Jag upptäckte nu när jag hade städat undan julen att jag har gjutit väldigt många betongljusstakar. Vilket är perfekt nu för den kalla vintern som har dragit in.
När vi har byggt vårt uterum om några år vill jag har massa av dessa ljusstakar på bordet. Så jag får väl se till att gjuta massor.
Men nu står ett gäng och förgyller mitt köksbord.
Beskrivningen på ljusstakarna hittar ni HÄR.

Om

Min profilbild

Välkommen till min sida där jag delar med mig av vad jag pysslar med.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela